Charlottehaven
Type
Boliger (antal: 222), hotellejligheder, servicecenter, konferencesal, fitness, swimmingpool, café, restaurant & børneinstitutionAdresse
Strandboulevarden 76-88 / Hjørringgade 2-10 / Gl. Kalkbrænderivej 37-43, København, DanmarkAreal
29.360 m²Bygherre
Harald Simonsens EjendomskontorIngeniør
Erik Petersen A/SLandskab
Henrik Jørgensen
SLAÅrstal
2. etape: Hotellejligheder (44), servicecenter og have 2003
1. etape: Boliger (178) 1996-2000Præmieringer og nomineringer
2002 Københavns KommuneFotograf
Jens Markus Lindhe
Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Charlottehaven introducerer en ny type boligbebyggelse i Danmark med sin særlige blanding af boliger, servicefaciliteter og børneinstitution. Bebyggelsen har styrket kvarteret ved Strandboulevarden, både socialt, kulturelt og kommercielt.
Charlottehaven er opført i to etaper på den gamle Kryolitgrund. I første etape blev der bygget 178 udlejningsboliger. Anden etape rummer møblerede hotellejligheder, et servicecenter med fitness, swimmingpool, konferencefaciliteter, café, restaurant og en børneinstitution. Byggeriet balancerer det private og det offentlige og er skabt ud fra idealerne om et sted, hvor mennesker bor og finder værdi i at deles om en række fællesfaciliteter i hverdagen.
Bebyggelsen er formet som en åben karré i fem til seks etager, der omslutter et meget stort haverum. De gennemlyste boliger er forsynet med karnapper og altaner, mens stuelejlighederne har hævede terrasser på havesiden. Penthouselejligheder i to etager har tagterrasser med udsyn over byen og Øresund. Servicecenteret i gårdrummet er holdt i én høj etage mens de to tårnhuse, der rummer hotellejlighederne, er i otte etager.
Beliggenheden på det centrale Østerbro har givet inspiration til arkitekturen, der kendetegnes af rolige, tunge bygningskroppe som baggrund for et rigt varieret spil af lys og skygge, stoflige kontraster og karakterfulde detaljer. Murværkets karakteristiske teglsten i changerende, mørke farver er udviklet specielt til byggeriet i samarbejde mellem arkitekt, bygherre og teglværk. Materialer og arkitektoniske virkemidler går igen fra første etape og samler hele bebyggelsen til en homogen helhed omkring det frodige haverum.