Visualisering: Kvant-1
Novo Nordisk Fondens Hovedsæde
Type
Kontorbygning
Landskab
Adresse
Philip Heymans Allé, Hellerup, Danmark
Areal
13.000 m²
Bygherre
Novo Nordisk Fonden
Totalrådgiver
Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Ingeniør
Søren Jensen Rådgivende Ingeniører
Werner Sobek Engineering
Aaen Engineering
Schmidt Brandrådgivning
Gade & Mortensen Akustik
Landskab
SLA Architects
Belysningsdesigner
Fortheloveoflight
Årstal
2022-2027
Renderinger
KVANT-1
Certificering
DGNB Guld, Hjerte + Diamant-anmærkning
Novo Nordisk Fondens nye hovedsæde bliver en ny arbejdsplads for fondens medarbejdere og deres mange aktiviteter. Ambitionen er at skabe et byggeri af høj arkitektonisk kvalitet i et smukt, biodiverst kystlandskab.
Hos Lundgaard & Tranberg Arkitekter er vi totalrådgiver på Novo Nordisk Fondens nye Hovedsæde, der kommer til at danne ramme om Fondens daglige arbejde. Hovedsædet kommer til at ligge i et varieret, kystnært landskab. Det er en terrasseret bygning, der primært er bygget i træ. Lange horisontale facadeforløb trapper ned og møder det omkringliggende landskab. Bygningen og landskabet er tænkt som én arkitektonisk helhed, der skaber en harmonisk overgang fra Øresund til byen i Hellerup.
Tre økosystemer øger biodiversiteten
Hos Lundgaard & Tranberg Arkitekter har vi arbejdet med at skabe ny, kystnær natur på Tuborgs gamle industrigrund i Hellerup siden 2008. Nu videreudvikler vi den sammen med SLA Architects og etablerer et landskab med tre hovedrum; et område med træer, den åbne eng og kysten. De tre økosystemer bliver en generøs vært for en øget biodiversitet i kommunen. Man oplever havet, planterne, dyrene og insekterne. Skoletjenesten i Gentofte får adgang til området, så børnene kan udforske kystlandskabets mange biotoper.
Naturen er tilstede både inde og ude
Gennem en biofilisk designtilgang bruger vi elementer fra naturen eller inspireret af den. Naturens elementer; vand, sol- og himmellys ses og mærkes i bygningens design. Oppe på etagerne oplever man naturen i de store taghaver. En karakterfuld veranda løber langs store dele af facaden. Den skaber en glidende overgang mellem inde og ude, ligesom en japanske engawa. Medarbejdere og besøgende kommer til at få en arbejdsdag, hvor oplevelsen af naturen hele tiden er tilstede.
En arbejdsplads til en foranderlig fremtid
Måderne, vi arbejder på, ændrer sig over tid. Hovedsædet viser, hvordan man kan skabe en arbejdsplads, der bliver ved med at være relevant, selvom vi ikke kender fremtiden:
TILKNYTNING: Det handler om at skabe en bygning til lige præcis dette særlige sted mellem hav og by. Hovedsædet har varierede rum med en markant identitet, der giver oplevelsen af at være helt tæt på den kystnære natur. Når man som medarbejder mærker dette, er vejen banet for, at der kan opstå en følelsesmæssig tilknytning til bygningen. Det gør, at man har lyst til at bevare den, selvom tiderne og arbejdssituationerne ændrer sig.
ROBUSTHED: Vi skaber en robust bygningsstruktur, der kan rumme forskellige indretninger over tid. Uden at det går ud over den arkitektoniske kraft og kvalitet.
Med andre ord: Vi skaber et hovedsæde med en robust bygningsstruktur og en markant, naturbåren identitet.
Landskabsplan: SLA Architects