Første Spadestik er taget på Danevirke Museum
Hans Majestæt Kongen har markeret startskuddet til byggeriet af Danevirke Museum i Slesvig Holsten. Museet åbner i 2026 og kommer til at formidle Danevirkes 1500 år lange historie.
Læs mere ⟶
“Det er uambitiøst ikke at inddrage byerne i biodiversitetsplaner”
I den grønne trepartsaftale skal landbrugets jord omlægges til skov og nye lysåbne naturområder. Men hvorfor ikke også se på, hvordan byerne kan bidrage til den beskyttede danske natur?
Læs mere ⟶
Historisk domkirkekvarter i Viborg skal revitaliseres
Marianne Levinsen Landskab vinder konkurrencen om fremtidens midtby i Viborg. Vi glæder os til at arbejde videre som underrådgiver ift. bevaringsværdier og transformation af bygninger.
Læs mere ⟶
Derfor søgte vi ikke om lov til at bebygge Amager Fælled
I stedet for at acceptere, at byerne siver ud i vores sparsomme naturarealer,
skal vi sørge for, at naturen kan vokse ind i byerne.
Læs mere ⟶
Giv City Vest førertrøjen i den bæredygtige byudvikling
Det, som kaldes for en omdannelse af City Vest i Aarhus, er desværre primært en nedrivning med efterfølgende nybyggeri. Den tilgang, mener vi, er en stor fejl.
Læs mere ⟶
Vi er udvalgt blandt 3 teams til endelig fase af arkitektkonkurrence om Vikingeskibsmuseet
En imponeret og benovet dommerkomité har nu udvalgt tre projektforslag, som går videre til den endelige fase af arkitektkonkurrencen.
Læs mere ⟶
God Jul
Hos Lundgaard & Tranberg Arkitekter ønsker vi jer alle en glædelig højtid.
Det glæder vi os til i 2023…
Læs mere ⟶
Se vores konkurrenceforslag til et nyt Europa-Parlament
Sammen med Cobe har vi foreslået et nyt Europa-Parlament baseret på både genbrug og genanvendelse.
Læs mere ⟶
Udvalgt til arkitektkonkurrencen om Nyt Vikingeskibsmuseum
Vikingeskibsmuseet i Roskilde skal udvikles og transformeres. Det ny museum skal være et forbillede inden for internationalt, kulturhistorisk og bæredygtigt museumsbyggeri.
Læs mere ⟶
Partner udtræder af Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Nicolai Richter-Friis har besluttet at træde ud af partnerkredsen i Lundgaard & Tranberg Arkitekter med virkning fra 1. januar.
Læs mere ⟶
Kulturministeren udpeger Lene Tranberg som forkvinde for ekspertgruppe, der skal sætte retningen for en ny national arkitekturpolitik i Danmark.
Når arkitektur er tænkt rigtigt, kan den være katalysator for mere levende, grønne og blandede byer, der understøtter fællesskaber, trivsel og tryghed. Det er udgangspunktet, for det arbejde som en netop nedsat ekspertgruppe starter til september. Gruppens arbejde er første skridt mod en ny national arkitekturpolitik.
Læs mere ⟶
Lene Tranberg får Arkitektforeningens æresmedalje for sit livslange og enestående bidrag til arkitekturen i Danmark.
”Udover at have beriget Danmark med sine bygningsværker har Lene Tranberg haft stor indflydelse på den måde, vi definerer arkitektonisk kvalitet på i dag, hvor bygningerne forventes både at tilpasse sig omgivelserne og give noget særligt tilbage til stedet.” — Arkitektforeningen
Vores konkurrenceforslag til Vltava Philharmonic Hall
“Musik er flydende arkitektur; arkitektur er frossen musik.”
Prags nye koncerthus samler musikken, kunsten, arkitekturen, publikum og byens borgere.
Læs mere ⟶
Restaureringen af Arbejdermuseet vinder Farveprisen 2022
Prisen blev indstiftet i 2006. Den gives til nybyggeri og restaureringsprojekter, hvor farvesætningen er en fremtrædende del af projektet.
Læs mere ⟶
Lundgaard & Tranberg Arkitekter skal skabe ny folkeskole i Valby
Harrestrup Å Skole bliver Valbys nye folkeskole – fordelt på tre forskellige beliggenheder, men med én fælles identitet.
Læs mere ⟶
Lundgaard & Tranberg Arkitekter vinder international konkurrence om Archäologisches Landesmuseum i Rostock.
Archäologisches Landesmuseum ligger i Rostocks Christinenhafen ud til floden Warnow. Museet på 6.500 m² bliver hjem for delstaten Mecklenburg-Vorpommerns fine arkæologiske samling fra Østersøregionen, der spænder over 12.000 års historie.
Læs mere ⟶
Her er vores konkurrenceforslag til Håndværkskollegiet i Herning
Målet har været at skabe et sted, der understøtter udviklingen af de vigtige håndværksfag og sikrer de 84 beboere forskellige grader af intimitet og hjemlighed, fra det allermest private til det udadvendte arbejde i værkstedet og mødet med verden udenfor.
Læs mere ⟶
1ste præmie i konkurrencen om Danevirke Museum
Det nye museum skal formidle Danevirkes 1500 år lange historie og være et sted, der samler mennesker på tværs af grænser.
Læs mere ⟶